منتديات الأمير والنسر
منتديات الأمير والنسر
منتديات الأمير والنسر
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدى كنيسة مارجرجس والانبا باخوميوس بالاسكندرية
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الجلاش الصيامى

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ريتا
نسر ذهبي
ريتا


عدد الرسائل : 968
العمر : 28
اسم شفيعك ايه؟ : القديس ابانوب
نقاط : 2010
تاريخ التسجيل : 05/02/2009

الجلاش الصيامى Empty
مُساهمةموضوع: الجلاش الصيامى   الجلاش الصيامى I_icon_minitimeالخميس يونيو 11, 2009 8:55 pm

الجلاش الصيامى

المقادير:
1 علبة جلاش
ربع كيلو مشروم مقطع
ب 2 جنيه زيتون اسود مخلل
بصله مقطعه قطع صغيره
زيت و فلفل اسود
ملح
مكعب مرقة خضار
2 كباية ميه

الطريقه

اولا طريقة تحضير الحشو


يوضع الزيت على النار حتى يغلي ويضاف اليه البصله المقطعه وتقلب نص دقيقه على نار عاديه
ويضاف المشروم المقطع ونجعل النار هادئه ونضيف الفلفل الاسود ونقلب الخليط حتى يصبح البصل اصفر زهبي محمر
ونشيل الحشو من على النار ونضع عليه شرائح الزيتون الاسود

ثانيا طريقة الشربه


نضع قليل من الزيت والميه يغلو ونضيف مكعب المرقه والملح نقلب ونتركهم يغلو سويا لدقيقتين


ثالثا التقفيل

ندهن الصينيه بالزيت ونضع شريحتين جلاش وندهن زيت وهاكذا
لغاية ما يكون ارتفاع الجلاش تقريبا 1.5 سم تقريبا
ونضع الحشو ونفرده في الصينيه
ونضع شريحتين جلاش وعليهم زيت وهاكذا كمان 1 سم تقريبا

ونقطع الجلاش في الصينيه مربعات

ونضعهم في الفرن لغاية لما وش الجلاش يصفر شويه ويبقى دهبي كده
نخرج الجلاش من الفرن
ونضيف اليه الشوربه

ملحوظه: يجب ان تكون الشوربه بارده والجلاش سخن


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الجلاش الصيامى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» تورتة الشيكولاتة الصيامى
» فطائر الجلاش المملحة
» الجلاش بالصلصة البيضاء و الخضروات

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات الأمير والنسر :: ادم و حواء :: حواء-
انتقل الى: