ريتا نسر ذهبي
عدد الرسائل : 968 العمر : 28 اسم شفيعك ايه؟ : القديس ابانوب نقاط : 2010 تاريخ التسجيل : 05/02/2009
| موضوع: المكرونة بالباشاميل الخميس يونيو 11, 2009 10:13 pm | |
| المقادير تكفى لـ 3 اشخاص
نصف كيس مكرونه قلم مسلوقه فى ماء وملح وزيت
مقادير الباشميل:
خمس ملاعق دقيق
ملعقه قرفه ناعمه ونصف ملعقه فلفل اسود او ابيض وملح
ا ليتر لبن كامل الدسم 200 جرام زبده
مقادير الحشوه:
نصف كيلو لحم مفروم
بصله كبيره
حزمة كزبرة خضراء
بهارات وقرفه وهيل وفلفل احمر حلو واسود وملح ثلاث ملاعق زيت
وكوب عصير طماطم
طريقـــــــــــــــــــــــــه التحضير :
فى الاول هنعصج اللحمه بالبصل والكزبرة الخضراء المفريةالى ان يصبح لونها بنى ثم نضع عصير الطماطم والتوابل ونتركها لتتسبك
الباشاميل :
نحمر الدقيق فى الزبد على نار هادئه ثم نضيف القرفه والملح والفلفل ونضيف اللبن الدافىء وليس الساخن نضيف اللبن بالتدريج مع الخفق المستمى بالمضرب السيلك حتى نحصل على قوام طرى اللى حد ما او حسب رغبتك تخين او رقيق
نجهز صينيه تيفال او بيركس وندهنها جيدا بالزبده ثم نضع طبقه رقيقه من الباشاميل ثم طبقه مكرونه ثم طبقه الللحم المفروم ثم طبقه مكرونه ثم طبقه باشاميل سميكه
نخفق بيضه جيدا مع ملعقه كبيره صلصه طماطم وملح وفلفل احمر حلو ويمكن اضافه جبن مبشور حسب الرغبه ثم نفرد المزيج على وجه الصينيه
تدخل فى فرن ساخن جدا لمده نصف ساعه ثم نهدىء النار حتى يحمر الوجه | |
|